Månadskommentar november 2020

November kan summeras med kraftiga uppgångar på de finansiella marknaderna – Stockholmbörsens breda index uppvisade sin bästa novembermånad sedan 2002 och Dow Jones i USA sin bästa sedan 1987. En kombination av positiva vaccinnyheter, ett avklarat USA-val och fortsatta stimulanser gav styrka. Trump erkände sig slutligen besegrad, även om det enligt honom skett på grund av valfusk. Biden ser ut att få en låst kongress där senaten kontrolleras av republikanerna och representanthuset av demokraterna vilket gör att risken för en eventuell politisk vänstergir minskat. Tillväxtbolag och annat som tidigare gått starkt tappade något samtidigt som värdebolag steg kraftigt när nyheterna kom att ett vaccin närmar sig. En viss revansch för värdebolag är troligt samtidigt som vi tror att tillväxtbolag, framförallt inom tech, har fortsatt mer att ge. Vi är många som gått en snabbkurs i den digitala skolan och kommer fortsätta att använda oss av våra digitala verktyg även efter ett vaccin.